Skip to main content

LaxTon’s Hemsökta Museum har tilldelats den åtråvärda utmärkelsen Travelers´ Choice 2022, vilket innebär att museet rankas bland den bästa upplevelserna i Sverige 2022 enligt Tripadvisors medlemmar. Travelers’ Choice är baserat på ett helt års konsekvent positiva och höga recensioner från besökare, vilket har placerat museet bland de topp 10% bästa och mest omtyckta sevärdheterna i världen på Tripadvisor.

Grattis till 2022 års Tripadvisor Travellers' Choice-vinnare. Travelers' Choice Awards tilldelas det bästa inom turism och gästfrihet, enligt dem som betyder mest: era gäster. Att rangordna bland Travellers' Choice vinnarna är alltid tufft - men aldrig mer än i år när vi kommer ur pandemin. Oavsett om det handlar om att använda ny teknik, implementera säkerhetsåtgärder eller att anställa enastående personal är jag imponerad av de steg ni har tagit för att möta resenärernas nya krav. Ni har anpassat er briljant inför motgångar.

Kanika SoniInformationschef på Tripadvisor

Efter att mitt under en pandemi satsat enormt mycket tid och pengar på att bygga upp Sveriges första hemsökta museum så känns det otroligt stort att tilldelas Travellers Choice 2022. Vi vill passa på att tacka alla fans som stöttat oss i arbetet, samt all personal som varje dag ger sitt yttersta för att alla besökare ska få en fantastisk upplevelse. Sist men inte minst vill vi tacka alla besökare som gett de fina recensioner som gjort att Hemsökta museet i Borås nu tilldelats denna fina utmärkelse. Tack!

Tony Martinsson & Niclas LaaksonenLaxTon Ghost Sweden

Vågar du besöka? Mer info: Hemsökt museum

Om LaxTon

LaxTon Ghost grundades 2014 av bröderna Tony och Niclas och är idag Sveriges främsta paranormala utredare med hundratusentals fans som följer deras dokumentation av påstått hemsökta platser.

Allt började 1988 i hemstaden Kiruna då Tony Martinsson och Niclas Laaksonen var med om en tragisk händelse i släkten. Efteråt skedde en rad oförklarliga händelser som väckte brödernas intresse för det paranormala. Sedan 2014 driver de LaxTon Ghost Sweden och använder uteslutande teknisk utrustning för att dokumentera paranormal aktivitet på några Sveriges och världens mest kända hemsökta platser. Namnet härstammar från Niclas “Laxen” Laaksonen och Tony Martinsson.

Tre år i rad har LaxTon vunnit ”Kristallen” (Sveriges största TV-pris) och just nu är de aktuella med:
– Spökjakt Säsong 4 & 5 (Discovery)
– Dokumentären ”Spökjägarna” (Sveriges Radio P1)
– LaxTon Podden samt Spökjakt (LIVE)

2018 övertogs driften av Sveriges mest kända hemsökta hus.
2021 invigdes Sveriges första Hemsökta Museum & fysiska butik för spökjägare.
2022 driftade LaxTon sommarcafé i Borgvattnets Prästgård.

Om Tripadvisor

Tripadvisor, världens största plattform för resevägledning*, hjälper hundratals miljoner människor varje månad** att bli bättre resenärer, från planering till bokning till att välja en resa. Resenärer över hela världen använder Tripadvisors för att upptäcka var de ska bo, vad de ska göra och var de ska äta baserat på vägledning från dem som har varit där tidigare. Med mer än 988 miljoner recensioner och åsikter från nästan 8 miljoner företag vänder sig resenärer till Tripadvisor för att hitta erbjudanden på boende, upplevelser, bord på läckra restauranger och upptäcka fantastiska platser i närheten.

* Källa: SimilarWeb, unika användare de-dupliceras varje månad, september 2021 ** Källa: Tripadvisors interna loggfiler

Dela