Skip to main content

1 maj 2018 tog LaxTon Ghost Sweden över driften av Borgvattnets Prästgård – känd som ett av världens och Sveriges mest hemsökta hus. Här erbjuds sommarcafé, guidade turer och övernattning för den som vågar!

– Det är otroligt spännande att få chansen att driva Sveriges mest kända hemsökta hus – med all sin historia och alla upplevelser som präster och hundratusentals gäster haft sedan de stod färdigt 1867!

Prästgården förändras – till det bättre!

Kort efter att LaxTon tog över upprättades en ny hemsida med möjlighet att boka rum online. Förutom det har husgrunden rättats till, nya element har installerats, vägen mellan Prästgården och Vandrarhemmet har förbättrats m.m. 

– Vi är själva från Kiruna och vana med glesbygd, vi vet hur viktigt det är för byns ca 70 fasta invånare att gäster hittar dit.

Prästgårdens historia

Borgvattnets Prästgård har en lång och delvis makaber historia. Bland annat ska en spädbarn ha mördats och begravts utanför huset. Det finns även otaliga vittnesmål från präster och övernattande gäster om röster, skuggor, fotsteg, knackningar, musik men även mer fysisk närvaro som temperaturfall, kalla vinddrag, andetag m.m.

Läs mer på www.Borgvattnet.eu

Dela2K