Skip to main content
0

Den direktsända spökjakten från Nyhammar  gav svar på tal och blev en av de mäktigaste hittills! Tony och Niclas berättar mer…

Tony, hur var det att återvända till Nyhammars Folkets Hus?

– Att få komma tillbaka till en byggnad som inte ser mycket ut för världen men som har något som kan påverka utrustningen, våra känslor och skapa fysiska fenomen är superintressant!

Bästa upplevelsen?

– Det är svårt att välja ut en enda upplevelse som sticker ut från direktsändningen. Något som var riktigt intressant var laserräknaren i kapprummet som hela kvällen stått på 1 men som flippade till 2 i anslutning till att Niclas haft en session där han satt själv i stora salen och kom i kontakt med vad vi tror kan ha varit vår mamma.

Tony och Niclas mamma (Irene Martinsson) var den som lugnande beskrev alla konstiga fenomen i barndomens Kiruna med ”Det är bara Peter och Johanna som är på besök” vilket lugnade sönerna men även skapade ett enormt intresse för det paranormala.

Irene var ett av LaxTon’s absolut största fans innan hon lämnade jordelivet 2018. Var det hon som var på besök…?

Något mer som stack ut från gårdagen? (TONY)

– Oh ja, en händelse som etsade sig fast är när Niclas trodde att jag knackade honom på axeln trots att vi andra satt vid övervakningscentralen 30 meter bort!

eZhWW825W1EUrHYTu8CXcq

– Det som även stack ut under kvällen var det ljud som lät som att någon tog sitt sista andetag bakom den röda ridån på scenen. Detta var en av de mäktigaste direktsändningar vi genomförts hittills!!

email

Niclas, hur skulle du sammanfatta gårdagen?

– Det speciella med Nyhammar var att vi trodde att vi skulle träffa på en entitet i huset, men för min del var det som att fler på plats och rör sig på olika plan. Det känns som att folk har rotat fram något när de gjort sina utredningar för det var mkt mer aktivitet denna gång. Väldigt intressant!

Vad utmärkte sig mest?

– Estes metoden när man får sitta ner och lyssna och det kändes som att någon flyttade på huvudet var helt otrolig. Vi kommer definitivt återvända till Nyhammar.

Estes metoden

Estes metoden innebär att du använder en  Spirit Box, bra hörlurar, minst två personer och en ögonbindel.

Tanken är att du behöver isolera den ena personen så att det inte finns någon extra information som projiceras in i deras sinne och allt de kan höra är bruset som kommer via spirit boxen.

Personen som har ögonbindel sitter sedan och väntar och säger vad de tror att de hör kommuniceras genom det vita bruset. Samtidigt börjar den andra personen ställa en rad frågor.

Teorin är att metoden tar bort ”ljudpareidolien” som kan påverka vad du tror att du hör genom det vita bruset eftersom du inte har någon aning om vilken fråga som ställs.

Missade du direktsändningen?

Lugn, du kan alltid se reprisen!

Våra direktsända spökjakter är indelade i 3 delar. Del 1 (30 min) kan alla se. Del 2 (3h) kräver biljett och Del 3 (1h) kan ses av alla Guld medlemmar och högre.

SE DEL 2 (BILJETT)SE DEL 3 (GULD MEDLEM)
Dela