Skip to main content
Spökjakt Säsong 3

Spökjakt säsong 3 – Många väntar nu ivrigt på att Dplay ska släppa Spökjakt säsong 3 iom att Spökjakt Säsong 1 och 2 haft miljontals visningar, visats på Kanal 5 och vunnit Kristallen i TV4 för ”Årets Program”.

Tips! Se exklusiva Behind The Scenes via LaxTon Play.

Senaste nytt – Spökjakt Säsong 3

– Inspelningen av Spökjakt Säsong 3 är igång!!
– Pga Covid blir även denna säsong i Sverige.
– Ny deltagare: Johanna Öholm.
– Nytt medium för denna säsong.
– Fler nyheter postas löpande…

Dela gärna 👇🙂

Spökjakt Dplay / discovery+

Spökjakt på Dplay är Discoverys nya satsning där tittarna får följa med till några av världens mest omtalade hemsökta platser när några av Sveriges mest populära YouTubers, Sveriges främsta paranormala utredningsteam och ett medium undersöker ifall det finns någon sanning bakom alla påståenden om paranormala fenomen.

Dplay / discovery+

Dplay (numera discovery+) är Discovery Networks Swedens streamingtjänst (webb-tv) och inkluderar program från Kanal 5, Discovery Channel, Eurosport m.m. Dplay lanserades 2015 och är förkortning för Discovery Play. Dplay har på senare tid rönt framgångar med Familjen Lundell där tittarna får följa YouTube duon Jocke & Jonna.

Spökjakt Dplay

Foto: Dplay

Jocke & Jonna

Jocke & Jonna är en av Sveriges största Youtube kanaler. Bakom företaget / varumärket hittas Joakim Lundell och frun Jonna samt vännen Danjal Kanani.

Joakim Lundell (fd. Berg) blev 2010 känd som ”Jockiboi” genom sin medverkan i dokusåpan ”Kungarna av Tylösand” som sändes på Kanal 5.

Familjen Lundell - Jocke Jonna

Foto: Linus Hallsenius / Dplay

Efter det har Joakim tillsammans med Jonna och Danjal byggt upp ett stort antal följare i sociala medier via pranks och andra projekt, däribland ”Spökjakt” där inspiration bl.a hämtades från de paranormala utredarna LaxTon Ghost Sweden.

LaxTon Ghost Sweden

LaxTon Ghost Sweden (LaxTon) är Sveriges främsta paranormala utredningsteam (eller ”Spökjägare” som en del säger) och har sedan 2014 undersökt några av världens och Sveriges mest hemsökta hus, slott och andra platser.

Namnet härstammar från grundarna Niclas ”LAXen” Laaksonen och TONy Martinsson.

Spökjakt - LaxTon Ghost Sweden LTGS

Spökjakt med LaxTon Ghost Sweden

LaxTon har sedan 2014 har etablerat sig som Sveriges främsta team på spökjakt, eller paranormala utredningar som de själva kallar det, varav över 50 st undersökningar finns publicerade på deras YouTube kanal. De använder främst teknisk utrustning för att undersöka och dokumentera paranormal aktivitet åt olika uppdragsgivare.

Spökjakt med LaxTon Ghost Sweden

Kort efter att LaxTon drog igång sin YouTube kanal uppmärksammades de av bl.a  Aftonbladet som anlitade dem som experter i samband med Spökspecial, men även av företag i USA och Australien som ville köpa rättigheterna till deras videos. LaxTon har även frontat omslaget till ett av världens största paranormala magasin.

Spökjakt med Jocke & Jonna

Efter att LaxTon publicerat 15 st egna utredningar på YouTube blev de 2016 kontaktade av Jocke & Jonna som ville samarbeta för en egen, mer påkostad variant av konceptet. Projektet resulterade i en av Sveriges största Youtube succéer och belönades med ”Årets serie” och ”Årets video” på Guldtuben 2017.

LaxTon + Jocke & Jonna

Spökjakt Säsong 1

Den 13 december var det dags för ännu en bearbetning av konceptet när Dplay premiärade serien ”Spökjakt” där Joakim och Jonna Lundell samt vännen Danjal Kanani tillsammans med spökjägarna LaxTon Ghost Sweden (Tony Martinsson och Niclas Laaksonen) och ett medium undersökte 6 av Europas mest omtalade hemsökta platser.

Spökjakt Säsong 2

Spökjakt säsong 2 hade premiär på midsommarnatten och i första avsnittet fick tittarna följa med teamet till Sveriges mest kända hemsökta hus Borgvattnets Prästgård & Vandrarhem. Andra platser som undersöktes var Österbybruks Herrgård, Näsby Slott, Kullaberg, Bäckaskogs kloster och Frammegården.

Spökjakt Säsong 3

Spökjakt säsong 3 — Spökjakt vann nyligen ”Årets Program” i samband med Kristallen galen på TV4 och nu är förväntningarna höga efter en Spökjakt säsong 3.

Hemsökta platser

Hemsökta platser som besöks hittills;

Spökjakt Säsong 1

I säsong 1 av Spökjakt undersöktes;

Loftus Hall – Irland

Loftus Hall är ett slott i Irland som härstammar från 1350. På den tiden ägdes det av Familjen Redmond och var allmänt känt som ”The Hall” eller ”Redmond Hall”. 1666 tog familjen Loftus över, därav namnet Loftus Hall. Legenden förtäljer att självaste djävulen ska ha varit på besök.

Heilstätten – Tyskland

Heilstätten, eller ”Heilstätte Grabowsees” i Tyskland är ett sanatorium (historiskt sjukhus för tuberkulos patienter) från 1902, som senare blev sovjetiska militärsjukhus. Här berättas om en liten pojke spelar kula och en sjuksköterska som vägrar gå över till andra sidan.

Houska Castle – Tjeckien

Houska Castle är ett slott i Tjeckien som härstammar från 1300-talet. Houska Castle sägs vara byggt ovanpå en port till helvetet och att skrik kan höras från demoner. På andra våning sägs en vitklädd dam vandra omkring.

Athelhampton House – England

Athelhampton är ett hus i England som ursprungligen byggdes 1485 av familjen Martyn. Här ska tidigare ägare bl.a ha sett en grå dam som vandrat rakt genom väggarna samt skepnaden av en av deras personliga präster.

The Ancient Ram Inn – England

Ancient Ram Inn är ett värdshus som byggdes 1145. Ancient Ram Inn sägs vara ett av världens mest hemsökta hus och det fick stängas 1968 eftersom inga gäster vågade sova kvar. Här hittas ”The Witch’s Room”, dvs ”häxans rum” som fått sitt namn efter en kvinna som brändes på bål på 1500-talet och sägs gå igen. Gäster ska även ha hört fotsteg, skramlande av dörrhandtag, skrapljud samt märkliga ljussken och föremål som flyttar sig.

Karostafängelset – Lettland

Karosta är ett lettiskt fängelse från början av 1900-talet. Karosta fängelset stängdes 1997 men fortfarande sägs vakter patrullera, celldörrar öppnas av sig själv, glödlampor skruvas ur av osynliga händer m.m.

En av de mest kända historierna från Karosta handlar om en ung kvinna som skulle besöka sin fästman som satt fängslad. När hon anlände var cellen tom och hon insåg att hennes älskade hunnit bli avrättad. I svår ångest hängde hon sig i cellen. Kvinnan sägs ses vandra runt i lokalerna.

Spökjakt Säsong 2

I Spökjakt säsong 2 undersöktes;

Borgvattnets Prästgård & Vandrarhem

Borgvattnets Prästgård i Jämtland blev 1947 känd som ett av världens och Sveriges mest hemsökta hus efter att präster, gäster och även en biskop påstod att huset var hemsökt! 1970 öppnades huset för allmänheten och sedan dess har hundratusentals gäster besökt Borgvattnet, varav över 35.000 har bokat rum för en annorlunda upplevelse.

Österbybruks Herrgård

Österbybruks herrgård är en herrgård i Österbybruk i Films socken i Östhammars kommun. Från Österbybruks Herrgård kommer många vittnesmål om spöken. Vissa nätter ses en svart hästdroska och i den Blå Salongen står ett piano som spelar av sig själv. Läs mer om Österbybruks herrgård

Näsby Slott

Näsby Slott är ett känt ”spökslott”. Från den gamla jungfrukammaren kan man höra barnskrik­ och vaggsånger, berättar en av de anställda. Läs mer om Näsby Slott

Kullaberg

Kullaberg är en fyr men har inte alltid varit det. Back in the days eldade man istället för att använda en lampa. Den som skötte om detta kallades Kullamannen och efter sin bortgång sägs han spöka på Kullaberg.

Bäckaskog kloster

Bäckaskog Kloster sägs spöka. Bland annat ska gäster hört ljudet av en häst och sett en kvinna i svart slöja. Läs mer om Bäckaskog Kloster

Frammegården

Frammegården i Värmland är ett välkänt spökhus. Läs mer om Frammegården

Spökjakt Säsong 3

Spökjakt säsong 3 är ej lanserad ännu.

Dela2K