Skip to main content
search
0

Spökjakt Säsong 4

Spökjakt Säsong 4 produktionen har nu besökt samtliga platser för denna säsong: Klostret Lucedio (Italien), Villa Oldofredi Tadini (Italien), Hoia Forest (Rumänien), Château de Fougeret (Frankrike), Waldlust Hotel (Tyskland) samt Poltergeist huset (Polen).

När kommer säsong 4 av Spökjakt?

Spökjakt säsong 4 kommer ha premiär den 5 augusti 2022 och kan ses på på Discovery+. Premiär avsnittet blir från Hoia Forest i Rumänien.

Få nyheter om Spökjakt m.m

Trailer Spökjakt Säsong 4

Klostret Lucedio (Italien)

Klostret Lucedio från år 1124 är numera en risgård som drivs av greve Paolo Salvadori di Wiesenhoff, vars släkt har bott i området under häpnadsväckande 1000 år. Tidigare drevs klostret av Cisterciensorden, vars munkar och nunnor drev gårdar över hela europa. 1689 hände dock något som skulle förändra klostret för evigt, och blev också början på dess förfall…

Lucedio

I den närliggande Chiesa della Madonna delle Vigne ska det ha skett en häxsabbat där man genom djävulsdyrkan fick munkarna besatta av satan själv. Kanske passar det bra, då Lucedio består av två ord: Luce och Dio – Ljus och Gud, vilket refererar till “ljusbringaren”, det vill säga Lucifer. Denna ritual ska ha fått munkarnas själar förtappade och deras forna gudstro byttes ut med dekadens och perversioner. Våldtäkt, mord och sataniska ritualer ska ha blivit vardag i det förr så dygdiga klostret, ända tills att den katolska kyrkan en dag knackade på och bannlyste munkarna.

I det som kallas för Judgement Hall, framför ”Tårarnas Pelare”, dömdes både munkar och bybor när det gjort något syndigt, ibland till tortyr – och ibland till döden. I klostrets kyrka, Chiesa del Popolo (Folkets Kyrka), vittnas det om mörka skepnader och märkliga ljudfenomen. Under denna finns ett underjordiskt utrymme där abbotarna begravdes, och en anledning är att deras kroppar finns där för att tygla en ondska som också befinner sig där nere.

Villa Oldofredi Tadini (Italien)

Villa Oldofredi Tadini är Cuonos äldsta hus och har i många hundra år varit känd för sin paranormala aktivitet. Det hela började när Napoleons soldater invaderade Cuono 1799 och hänsynslöst gick fram genom den lilla staden och slaktade män och kvinnor om vartannat – i hundratals!

Villa Oldofredi Tadini

Ett av offren blev adelsmannen Luigi Mocchia, känd för sin anti-franska hållning. Hans avhuggna huvud paraderades på en påle genom staden och det hela slutade med att hans kropp begravdes i hans trädgård, det som senare fick namnet Villa Oldofredi Tadini.

Ganska omgående insåg man att han – och andra offer för den fruktansvärda massakern – hade börjat hemsöka villan! Skepnader i trädgården, tunga fotsteg på övervåningen, röster och viskningar, obehaglig och skrämmande närvaro är några av vittnesmålen.

Waldlust Hotel – Tyskland

Tysklands mest kända hemsökta hotell. Bygget av Waldlust Hotel påbörjades 1902 på beställning av affärsmannen Ernst Luz och rymmer 140 rum, 60 privata badrum, en balsal och 100 solterasser. Under dess storhetstid besöktes hotellet av Europas de rika och berömda, men under 30-talet kom mörkret då byggnaden blev en samlingspunkt för högt uppsatt personal inom SS. Under 40-talet drevs Waldlust av den karismatiska Adele B, som kallades för Drottningen, och efter hennes död 1949 ska märkliga saker börjat hända.

Waldlust Hotel

En kvinna har hörts sjunga upprepade gånger och ljudet av högklackade skor har ekat mellan väggarna. Gäster har vaknat av kvinnoskrik och skepnader som står över dem. Dörrar har slagits upp, telefoner har ringt, badkar har fyllts upp, hissar har öppnat sig – allt utan naturlig förklaring. Gäster har flytt byggnaden och vägrat komma tillbaka.

Château de Fougeret – Frankrike

Frankrikes mest kända hemsökta slott från 1400-talet hittas i ett litet samhälle vid floden Vienne i sydvästra Frankrike, en plats som har kallats “The Gate of the Damned”.

Slottet består av tre våningar och en källare (som även tjänat som begravningsplats) med 11 rum samt allmänna samlingslokaler, och alla sägs vara hemsökta.

Tunga dunsar, barngråt, parfymdoft, mörka skepnader, skrapande metalliska ljud, stolar och bord som flyttar sig är några av de paranormala fenomen som gäster vittnat om.

Spökjakt Säsong 4 Jocke Jonna LaxTon Château de Fougeret Frankrike

Hoia Forest – Rumänien

Hoia Forest är en skog belägen väster om staden Cluj-Napoca i närheten av Transsylvanien. Skogen täcker ett område på cirka 3 kvadratkilometer och enligt legenden en hotspot för paranormala fenomen. Skogen kallas ofta för ”Bermudatriangeln i Transsylvanien” eftersom den sägs vara bebodd av både djävulen och spöken m.m.

Spökjakt Säsong 4 – Hoia Forrest

Läs mer om Hoia Forest

Skogen blev ökänd på 1960 -talet då biologen Alexandru Sift fotograferade ett flygande föremål på himlen ovanför skogen. Efter denna incident följde snart andra oförklarliga händelser, inkl försvinnandet av en herde och hans 200 får som aldrig hittades igen; och försvinnandet av en femårig tjej som senare dök upp igen fem år senare iförd samma kläder och utan att ha åldrats en enda dag!

Det har också kommit in många förstahandsrapporter från personer som har gått in i skogen, bara för att komma ut med brännskador, allvarliga utslag, huvudvärk och hög feber som de inte hade tidigare. Vissa studier har avslöjat högre radioaktivitet än vanligt, producerat av naturligt uran som finns i marken.

Till och med träden själva är en gåta eftersom dessa tvåhundraåriga träd verkar vara unga, och de flesta är vridna vid stammen eller har en ovanliga form. Det mesta av den paranormala aktiviteten verkar koncentreras till en viss del av skogen som är fri från vegetation och formas till en perfekt cirkel. Marken i detta vegetationsfria område har testats och inga avvikelser hittades som skulle förhindra tillväxt av något växtliv.

Alla konstiga fenomen, tillsammans med de många fotografiska vittnesmålen om utomjordiska ljus och mystiska sfärer som förekommer i skogen har bidragit till att göra Hoia Forest till en av de bäst dokumenterade paranormala platserna i världen. Vetenskapen har ännu inte lyckats förklara källan till dessa konstiga fenomen och väntar fortfarande på svar, men spekulationer fortsätter om huruvida denna skog är en portal till en annan värld eller till ett parallellt, okänt universum!

Vanliga Frågor

Vad är spökjakt?

I programmet ”Spökjakt” besöks olika påstått hemsökta platser i världen för att undersöka om det finns någon sanning bakom alla rykten.

När kommer Spökjakt Säsong 4?

Spökjakt säsong 4 kommer ha premiär den 5 augusti 2022 och kan ses på på Discovery+. Premiär avsnittet blir från Hoia Forest i Rumänien.

Vem är berättarrösten i Spökjakt?

Berättarrösten i Spökjakt är Jonas Malmsjö, som för övrigt spelade huvudrollen i filmen Psalm 21 (2009) som utspelar sig i Borgvattnet (ny flik).

När kommer nya avsnitt av Spökjakt?

Nya avsnitt av serien ”Spökjakt” släpps varje vecka på Discovery+

Var kan man se Spökjakt Säsong 4?

Spökjakt Säsong 4 kan ses via Discovery+

Har du en fråga som inte finns med här? Maila info@laxton.se

Hör mer om Spökjakt

Spökjakt vann Kristallen för 2:a året i rad! Hur känns det att besöka alla dessa kända hemsökta platser? Hur är det att arbeta med Jocke & Jonna samt resten av teamet? Hör Tony och Niclas i LaxTon berätta mer om ”Spökjakt” i LaxTon Podden.

Spökjakt

Säsong 1 Vinnare Kristallen 2020 ”Årets Program”
Säsong 2 Vinnare Kristallen 2021”Tittarnas Favoritprogram”
Säsong 3
Läs mer om Säsong 3
Säsong 4 Läs mer om Säsong 4

SE SPÖKJAKT

Spökjakt på discovery+

Spökjakt är Discoverys nya satsning där tittarna får följa med till några av världens mest omtalade hemsökta platser när några av Sveriges mest populära YouTubers, Sveriges främsta paranormala utredningsteam och ett medium undersöker ifall det finns någon sanning bakom alla påståenden om paranormala fenomen.

Spökjakt Säsong 3 Discovery Kanal 5 Jocke Jonna LaxTon

discovery+

discovery+ (gamla Dplay) är Discovery Networks Swedens streamingtjänst (webb-tv) och inkluderar program från Kanal 5, Discovery Channel, Eurosport m.m. Plattformen lanserades under namnet Dplay (förkortning för Discovery Play) 2015. Kanalen har på senare tid rönt framgångar med Familjen Lundell där tittarna får följa YouTube duon Jocke & Jonna.

Spökjakt Dplay

Foto: Dplay

Jocke & Jonna

Jocke & Jonna är svenska influensers och bakom företaget hittas Joakim Lundell, Jonna Lundell samt vännen Danjal Kanani. Tillsammans har de byggt upp ett stort antal följare i sociala medier via pranks och andra projekt.

Joakim Lundell (fd. Berg) blev 2010 känd som ”Jockiboi” genom sin medverkan i dokusåpan ”Kungarna av Tylösand” som sändes på Kanal 5.

Familjen Lundell - Jocke Jonna

Foto: Linus Hallsenius / Dplay

LaxTon Ghost Sweden

LaxTon Ghost Sweden (LaxTon) har sedan 2014 släppt över 60 st paranormala utredningar och etablerat sig som Sveriges främsta team på spökjakt. De använder främst teknisk utrustning för att undersöka och dokumentera påstådd paranormal aktivitet åt olika uppdragsgivare.

Namnet kommer från Niclas ”LAXen” Laaksonen och TONy Martinsson.

Spökjakt med LaxTon Ghost Sweden

Kort efter att LaxTon drog igång sin YouTube kanal 2014 uppmärksammades de av bl.a  Aftonbladet som anlitade dem som experter i samband med Spökspecial, men även av företag i USA och Australien som ville köpa rättigheterna till deras videos. LaxTon har även frontat omslaget till ett av världens största paranormala magasin.

Spökjakt med Jocke & Jonna

Efter att LaxTon publicerat 15 st egna utredningar på YouTube blev de 2016 kontaktade av Jocke & Jonna som ville samarbeta kring en spinoff på konceptet.

Projektet resulterade i en av Sveriges största Youtube succéer och belönades med ”Årets serie” och ”Årets video” på Guldtuben 2017.

LaxTon + Jocke & Jonna

Spökjakt Säsong 1 💎

Den 13 december var det dags för ännu en bearbetning av konceptet med serien ”Spökjakt” där Joakim och Jonna Lundell samt vännen Danjal Kanani tillsammans med spökjägarna LaxTon Ghost Sweden (Tony Martinsson och Niclas Laaksonen) och ett medium undersökte 6 av Europas mest omtalade hemsökta platser.

Spökjakt Säsong 2 💎

Spökjakt säsong 2 hade premiär på midsommarnatten och i första avsnittet fick tittarna följa med teamet till Sveriges mest kända hemsökta hus Borgvattnets Prästgård & Vandrarhem. Andra platser som undersöktes var Österbybruks Herrgård, Näsby Slott, Kullaberg, Bäckaskogs kloster och Frammegården.

Spökjakt Säsong 3

Spökjakt säsong 3 var extremt efterlängtad iom att Säsong 2 kammade hem Kristallen för ”Årets Program” i TV4. Premiären av Spökjakt säsong 3 skedde 25/6 via Discovery+. Teamet besöker Moliljan Sanatorium, Norrsvedje gästgiveri, Takstains gård, Huset Blombacka, Verkön och Bogesunds Slott.

Spökjakt Säsong 4

Spökjakt säsong 4 har premiär 5 augusti 2022 på discovery+.

Hemsökta platser

Hemsökta platser som besöks hittills;

Spökjakt Säsong 3

I Spökjakt säsong 3 undersökts följande platser i Sverige;

Moliljan Sanatorium

Moliljan Sanatorium – Målilla Sanatorium invigdes 1915 och den sista tuberkulospatienten skrevs ut 1973. Som mest hade sanatoriet på 1930-talet 300 patienter.

Norrsvedje gästgiveri

Norrsvedje gästgiveri – det gamla Gästgiveriet i Norrsvedje ”Gästis” söder om Örnsköldsvik uppfördes 1904 av Johan Norell. Nuvarande ägare är Lena som haft otaliga paranormala upplevelser i huset.

Takstains Gård

Takstains Gård norr om Visby är känd för skepnader som försöker locka förbipasserande in till gården. Ryktet säger att det är Nicolaus Takstens, som dog 1274. Serafia blir kraftigt påverkad och teamet har en underlig session med Paranormal Music Box.

Huset Blombacka

Huset Blombacka – en privat gård ute på landsbygden nära det lilla samhället Ardala (Skara kommun). Egendomen har bebotts sedan 1483 och otaliga paranormala fenomen sägs äga rum. Mycket aktivitet, en i teamet lämnar inspelningen och även bakom kameran blir folk påverkade.

Verkön / Verkö Slott

Verkön – en idyllisk ö intill Storsjön i Jämtland som varit känd för spökerier ända sedan 1700-talet. Bla knackningar, känslan av att någon lägger sig i sängen bredvid gäster, en klocka i receptionen som plingar trots att ingen är där, mystiska ljussken samt mörka skepnader m.m.

Bogesunds Slott

Bogesunds Slott ska vila på en förbannelse som slottets upprättare greve Per Brahe varnade om efter att byggnaden stod klar någon gång under 1600-talet. ”Om slottet byggs om så kommer Djävulen hit”. Bogesunds Slott byggdes i mitten av 1600-talet och har en rik historia av spökerier. Här har dörrar öppnats, steg och skrik har hörts och gäster har sett mörka gestalter. Ägarna har genom åren drabbats av ond bråd död, självmord, mord och folk har försvunnit.

Spökjakt Säsong 2 💎

I Spökjakt säsong 2 undersöktes följande platser i Sverige;

Borgvattnets Prästgård & Vandrarhem

Borgvattnets Prästgård i Jämtland blev 1947 känd som ett av världens och Sveriges mest hemsökta hus efter att präster, gäster och även en biskop påstod att huset var hemsökt! 1970 öppnades huset för allmänheten och sedan dess har hundratusentals gäster besökt Borgvattnet och de modigaste har bokat rum för en annorlunda upplevelse.

Österbybruks Herrgård

Österbybruks herrgård är en herrgård i Österbybruk i Films socken i Östhammars kommun. Från Österbybruks Herrgård kommer många vittnesmål om spöken. Vissa nätter ses en svart hästdroska och i den Blå Salongen står ett piano som spelar av sig själv.

Näsby Slott

Näsby Slott är ett känt ”spökslott”. Från den gamla jungfrukammaren kan man höra barnskrik­ och vaggsånger, berättar en av de anställda.

Kullaberg

Kullaberg är en fyr men har inte alltid varit det. Back in the days eldade man istället för att använda en lampa. Den som skötte om detta kallades Kullamannen och efter sin bortgång sägs han spöka på Kullaberg.

Bäckaskog kloster

Bäckaskog Kloster sägs spöka. Bland annat ska gäster hört ljudet av en häst och sett en kvinna i svart slöja.

Frammegården

Frammegården i Värmland är ett välkänt spökhus. Många historier från Frammegården handlar om dörrar som rör sig, viskningar, fotsteg, knackningar, snyftningar, människoröster och mummel. I Frammegården finns en gästbok med otaliga vittnesmål om paranormal aktivitet.

Spökjakt Säsong 1 💎

I säsong 1 av Spökjakt undersöktes följande platser i Europa;

Loftus Hall – Irland

Loftus Hall är ett slott i Irland som härstammar från 1350. På den tiden ägdes det av Familjen Redmond och var allmänt känt som ”The Hall” eller ”Redmond Hall”. 1666 tog familjen Loftus över, därav namnet Loftus Hall. Legenden förtäljer att självaste djävulen ska ha varit på besök.

Heilstätten – Tyskland

Heilstätten, eller ”Heilstätte Grabowsees” i Tyskland är ett sanatorium (historiskt sjukhus för tuberkulos patienter) från 1902, som senare blev sovjetiska militärsjukhus. Här berättas om en liten pojke spelar kula och en sjuksköterska som vägrar gå över till andra sidan.

Houska Castle – Tjeckien

Houska Castle är ett slott i Tjeckien som härstammar från 1300-talet. Houska Castle sägs vara byggt ovanpå en port till helvetet och att skrik kan höras från demoner. På andra våning sägs en vitklädd dam vandra omkring.

Athelhampton House – England

Athelhampton är ett hus i England som ursprungligen byggdes 1485 av familjen Martyn. Här ska tidigare ägare bl.a ha sett en grå dam som vandrat rakt genom väggarna samt skepnaden av en av deras personliga präster.

The Ancient Ram Inn – England

Ancient Ram Inn är ett värdshus som byggdes 1145. Ancient Ram Inn sägs vara ett av världens mest hemsökta hus och det fick stängas 1968 eftersom inga gäster vågade sova kvar. Här hittas ”The Witch’s Room”, dvs ”häxans rum” som fått sitt namn efter en kvinna som brändes på bål på 1500-talet och sägs gå igen. Gäster ska även ha hört fotsteg, skramlande av dörrhandtag, skrapljud samt märkliga ljussken och föremål som flyttar sig.

Karostafängelset – Lettland

Karosta är ett lettiskt fängelse från början av 1900-talet. Karosta fängelset stängdes 1997 men fortfarande sägs vakter patrullera, celldörrar öppnas av sig själv, glödlampor skruvas ur av osynliga händer m.m.

En av de mest kända historierna från Karosta handlar om en ung kvinna som skulle besöka sin fästman som satt fängslad. När hon anlände var cellen tom och hon insåg att hennes älskade hunnit bli avrättad. I svår ångest hängde hon sig i cellen. Kvinnan sägs ses vandra runt i lokalerna.

Vill du se mer spökjakt?

Streama över 50 st LaxTon utredningar.

Få nyheter om Spökjakt;

SE EXTRAMATERIAL
Dela8K