Skip to main content
search
0

Spökjakt 💎 Kristallen 2021

Spökjakt Säsong 4 är enormt efterlängtad efter att både Säsong 1 och 2 vunnit Sveriges största TV-pris Kristallen. Tillsammans med Säsong 3 som precis sänts har programmet haft miljontals visningar.

MER INFO
VANLIGA FRÅGOR
SE 50+ LAXTON SPÖKJAKT

Spökjakt Säsong 4 planeras just nu för fullt. Mer info postas löpande.
Spökjakt Säsong 3 Läs mer om Spökjakt Säsong 3
Spökjakt Säsong 2 Vinnare Kristallen 2021 ”Tittarnas Favoritprogram”
Spökjakt Säsong 1 vann Kristallen 2020 för ”Årets Program”

LaxTon Podden om Spökjakt 💎💎

Spökjakt vann Kristallen för 2:a året i rad! Hur känns det att besöka alla dessa kända hemsökta platser? Hur är det att arbeta med Jocke & Jonna samt resten av teamet? Hör Tony och Niclas berätta mer om sina upplevelser i samband med inspelningen av ”Spökjakt”.

Uppdatering via mail?

Spökjakt – Frågor & Svar

Tipsa vänner! 👇🙂

Vad är spökjakt?

I programmet ”Spökjakt” besöks olika påstått hemsökta platser i världen för att undersöka om det finns någon sanning bakom alla rykten.

Spökjakt leds av influenserna Jocke & Jonna som har med sig affärskollegan Danjal samt deras gemensamma vän Johanna Öholm.

För den tekniska expertisen, utrustning m.m. står Sveriges främsta paranormala undersökningsteam LaxTon Ghost Sweden som själva producerat över 50 st egna paranormala undersökningar sedan 2014. LaxTon består av Tony Martinsson och Niklas Laaksonen.

Vem är berättarrösten i Spökjakt?

Berättarrösten i Spökjakt är Jonas Malmsjö, som för övrigt spelade huvudrollen i filmen Psalm 21 (2009) som utspelar sig i Borgvattnet (ny flik).

När kommer nya avsnitt av Spökjakt?

Nya avsnitt av serien ”Spökjakt” släpps varje vecka på Discovery+

Var kan man se Spökjakt Säsong 3?

Spökjakt Säsong 3 kan ses via Discovery+

Har du en fråga som inte finns med här? Maila info@laxton.se

Spökjakt på discovery+

Spökjakt är Discoverys nya satsning där tittarna får följa med till några av världens mest omtalade hemsökta platser när några av Sveriges mest populära YouTubers, Sveriges främsta paranormala utredningsteam och ett medium undersöker ifall det finns någon sanning bakom alla påståenden om paranormala fenomen.

Spökjakt Säsong 3 Discovery Kanal 5 Jocke Jonna LaxTon

discovery+

discovery+ (gamla Dplay) är Discovery Networks Swedens streamingtjänst (webb-tv) och inkluderar program från Kanal 5, Discovery Channel, Eurosport m.m. Plattformen lanserades under namnet Dplay (förkortning för Discovery Play) 2015. Dplay har på senare tid rönt framgångar med Familjen Lundell där tittarna får följa YouTube duon Jocke & Jonna.

Spökjakt Dplay

Foto: Dplay

Jocke & Jonna

Jocke & Jonna är en av Sveriges största Youtube kanaler. Bakom företaget / varumärket hittas Joakim Lundell och frun Jonna samt vännen Danjal Kanani.

Joakim Lundell (fd. Berg) blev 2010 känd som ”Jockiboi” genom sin medverkan i dokusåpan ”Kungarna av Tylösand” som sändes på Kanal 5.

Familjen Lundell - Jocke Jonna

Foto: Linus Hallsenius / Dplay

Efter det har Joakim tillsammans med Jonna och Danjal byggt upp ett stort antal följare i sociala medier via pranks och andra projekt, däribland ”Spökjakt” där inspiration bl.a hämtades från de paranormala utredarna LaxTon Ghost Sweden.

LaxTon Ghost Sweden

LaxTon Ghost Sweden (LaxTon) är Sveriges främsta paranormala utredningsteam (eller ”Spökjägare” som en del säger) och har sedan 2014 undersökt några av världens och Sveriges mest hemsökta hus, slott och andra platser.

Namnet härstammar från grundarna Niclas ”LAXen” Laaksonen och TONy Martinsson.

Spökjägare Tony & Niclas – LaxTon

Spökjakt med LaxTon Ghost Sweden

LaxTon har sedan 2014 har etablerat sig som Sveriges främsta team på spökjakt, eller paranormala utredningar som de själva kallar det, varav över 50 st undersökningar finns publicerade på deras YouTube kanal. De använder främst teknisk utrustning för att undersöka och dokumentera paranormal aktivitet åt olika uppdragsgivare.

Spökjakt med LaxTon Ghost Sweden

Kort efter att LaxTon drog igång sin YouTube kanal uppmärksammades de av bl.a  Aftonbladet som anlitade dem som experter i samband med Spökspecial, men även av företag i USA och Australien som ville köpa rättigheterna till deras videos. LaxTon har även frontat omslaget till ett av världens största paranormala magasin.

Spökjakt med Jocke & Jonna

Efter att LaxTon publicerat 15 st egna utredningar på YouTube blev de 2016 kontaktade av Jocke & Jonna som ville samarbeta kring en spinoff på konceptet. Projektet resulterade i en av Sveriges största Youtube succéer och belönades med ”Årets serie” och ”Årets video” på Guldtuben 2017.

LaxTon + Jocke & Jonna

Spökjakt Säsong 1 💎

Den 13 december var det dags för ännu en bearbetning av konceptet med serien ”Spökjakt” där Joakim och Jonna Lundell samt vännen Danjal Kanani tillsammans med spökjägarna LaxTon Ghost Sweden (Tony Martinsson och Niclas Laaksonen) och ett medium undersökte 6 av Europas mest omtalade hemsökta platser.

Spökjakt Säsong 2 💎

Spökjakt säsong 2 hade premiär på midsommarnatten och i första avsnittet fick tittarna följa med teamet till Sveriges mest kända hemsökta hus Borgvattnets Prästgård & Vandrarhem. Andra platser som undersöktes var Österbybruks Herrgård, Näsby Slott, Kullaberg, Bäckaskogs kloster och Frammegården.

Spökjakt Säsong 3

Spökjakt säsong 3 var extremt efterlängtad iom att Säsong 2 kammade hem Kristallen för ”Årets Program” i TV4. Premiären av Spökjakt säsong 3 skedde 25/6 via Discovery+. Teamet besöker Moliljan Sanatorium, Norrsvedje gästgiveri, Takstains gård, Huset Blombacka, Verkön och Bogesunds Slott.

Spökjakt Säsong 4

Spökjakt säsong 4 planeras för fullt. Inspelningen av Spökjakt Säsong 4 förväntas dra igång senare under 2021. Mer information om Spökjakt säsong 4 postas löpande.

Hemsökta platser

Hemsökta platser som besöks hittills;

Spökjakt Säsong 3

I Spökjakt säsong 3 undersökts följande platser i Sverige;

Moliljan Sanatorium

Moliljan Sanatorium – Målilla Sanatorium invigdes 1915 och den sista tuberkulospatienten skrevs ut 1973. Som mest hade sanatoriet på 1930-talet 300 patienter.

Norrsvedje gästgiveri

Norrsvedje gästgiveri – det gamla Gästgiveriet i Norrsvedje ”Gästis” söder om Örnsköldsvik uppfördes 1904 av Johan Norell. Nuvarande ägare är Lena som haft otaliga paranormala upplevelser i huset.

Takstains Gård

Takstains Gård norr om Visby är känd för skepnader som försöker locka förbipasserande in till gården. Ryktet säger att det är Nicolaus Takstens, som dog 1274. Serafia blir kraftigt påverkad och teamet har en underlig session med Paranormal Music Box.

Huset Blombacka

Huset Blombacka – en privat gård ute på landsbygden nära det lilla samhället Ardala (Skara kommun). Egendomen har bebotts sedan 1483 och otaliga paranormala fenomen sägs äga rum. Mycket aktivitet, en i teamet lämnar inspelningen och även bakom kameran blir folk påverkade.

Verkön / Verkö Slott

Verkön – en idyllisk ö intill Storsjön i Jämtland som varit känd för spökerier ända sedan 1700-talet. Bla knackningar, känslan av att någon lägger sig i sängen bredvid gäster, en klocka i receptionen som plingar trots att ingen är där, mystiska ljussken samt mörka skepnader m.m.

NYHET! Följ med när LaxTon undersöker Verkö Slott! Mer info

Bogesunds Slott

Bogesunds Slott ska vila på en förbannelse som slottets upprättare greve Per Brahe varnade om efter att byggnaden stod klar någon gång under 1600-talet. ”Om slottet byggs om så kommer Djävulen hit”. Bogesunds Slott byggdes i mitten av 1600-talet och har en rik historia av spökerier. Här har dörrar öppnats, steg och skrik har hörts och gäster har sett mörka gestalter. Ägarna har genom åren drabbats av ond bråd död, självmord, mord och folk har försvunnit.

Vill du se mer spökjakt?

Streama över 50 st LaxTon utredningar.

Bogesunds Slott Spökjakt Säsong 3

Spökjakt Säsong 2 💎

I Spökjakt säsong 2 undersöktes följande platser i Sverige;

Borgvattnets Prästgård & Vandrarhem

Borgvattnets Prästgård i Jämtland blev 1947 känd som ett av världens och Sveriges mest hemsökta hus efter att präster, gäster och även en biskop påstod att huset var hemsökt! 1970 öppnades huset för allmänheten och sedan dess har hundratusentals gäster besökt Borgvattnet, varav över 35.000 har bokat rum för en annorlunda upplevelse.

Österbybruks Herrgård

Österbybruks herrgård är en herrgård i Österbybruk i Films socken i Östhammars kommun. Från Österbybruks Herrgård kommer många vittnesmål om spöken. Vissa nätter ses en svart hästdroska och i den Blå Salongen står ett piano som spelar av sig själv. Läs mer om Österbybruks herrgård

Näsby Slott

Näsby Slott är ett känt ”spökslott”. Från den gamla jungfrukammaren kan man höra barnskrik­ och vaggsånger, berättar en av de anställda. Läs mer om Näsby Slott

Kullaberg

Kullaberg är en fyr men har inte alltid varit det. Back in the days eldade man istället för att använda en lampa. Den som skötte om detta kallades Kullamannen och efter sin bortgång sägs han spöka på Kullaberg.

Bäckaskog kloster

Bäckaskog Kloster sägs spöka. Bland annat ska gäster hört ljudet av en häst och sett en kvinna i svart slöja. Läs mer om Bäckaskog Kloster

Frammegården

Frammegården i Värmland är ett välkänt spökhus. Läs mer om Frammegården

Spökjakt Säsong 1 💎

I säsong 1 av Spökjakt undersöktes följande platser i Europa;

Loftus Hall – Irland

Loftus Hall är ett slott i Irland som härstammar från 1350. På den tiden ägdes det av Familjen Redmond och var allmänt känt som ”The Hall” eller ”Redmond Hall”. 1666 tog familjen Loftus över, därav namnet Loftus Hall. Legenden förtäljer att självaste djävulen ska ha varit på besök.

Heilstätten – Tyskland

Heilstätten, eller ”Heilstätte Grabowsees” i Tyskland är ett sanatorium (historiskt sjukhus för tuberkulos patienter) från 1902, som senare blev sovjetiska militärsjukhus. Här berättas om en liten pojke spelar kula och en sjuksköterska som vägrar gå över till andra sidan.

Houska Castle – Tjeckien

Houska Castle är ett slott i Tjeckien som härstammar från 1300-talet. Houska Castle sägs vara byggt ovanpå en port till helvetet och att skrik kan höras från demoner. På andra våning sägs en vitklädd dam vandra omkring.

Athelhampton House – England

Athelhampton är ett hus i England som ursprungligen byggdes 1485 av familjen Martyn. Här ska tidigare ägare bl.a ha sett en grå dam som vandrat rakt genom väggarna samt skepnaden av en av deras personliga präster.

The Ancient Ram Inn – England

Ancient Ram Inn är ett värdshus som byggdes 1145. Ancient Ram Inn sägs vara ett av världens mest hemsökta hus och det fick stängas 1968 eftersom inga gäster vågade sova kvar. Här hittas ”The Witch’s Room”, dvs ”häxans rum” som fått sitt namn efter en kvinna som brändes på bål på 1500-talet och sägs gå igen. Gäster ska även ha hört fotsteg, skramlande av dörrhandtag, skrapljud samt märkliga ljussken och föremål som flyttar sig.

Karostafängelset – Lettland

Karosta är ett lettiskt fängelse från början av 1900-talet. Karosta fängelset stängdes 1997 men fortfarande sägs vakter patrullera, celldörrar öppnas av sig själv, glödlampor skruvas ur av osynliga händer m.m.

En av de mest kända historierna från Karosta handlar om en ung kvinna som skulle besöka sin fästman som satt fängslad. När hon anlände var cellen tom och hon insåg att hennes älskade hunnit bli avrättad. I svår ångest hängde hon sig i cellen. Kvinnan sägs ses vandra runt i lokalerna.

SE EXTRAMATERIAL
Close Menu
Dela8K