Spökjakt Dplay hade premiär 13 December 2019 och har haft miljontals visningar. Bli medlem på LaxTon’s YouTube kanal för att se exklusiva Behind The Scenes från inspelningen.

Nyhet: Spökjakt Säsong 2 är nu under inspelning.

Spökjakt Dplay

Spökjakt på Dplay är Discoverys nya satsning där tittarna får följa med till 6 av Europas mest kända hemsökta platser när några av Sveriges mest populära YouTubers, Sveriges främsta Spökjägarteam och ett av landets mest populära Medium undersöker ifall det finns någon sanning bakom alla påståenden om paranormala fenomen.

Dplay

Dplay är Discovery Networks Swedens streamingtjänst (webb-tv) och inkluderar program från Kanal 5, Discovery Channel, Eurosport m.m. Dplay lanserades 2015 och är förkortning för Discovery Play. Dplay har på senare tid rönt framgångar med Familjen Lundell där tittarna får följa YouTube duon Jocke & Jonna.

Spökjakt Dplay

Foto: Dplay

Jocke & Jonna

Jocke & Jonna är en av Sveriges största Youtube kanaler. Bakom företaget / varumärket hittas Joakim och Jonna Lundell samt vännen Danjal.

Joakim Lundell (fd. Berg) blev 2010 känd som ”Jockiboi” genom sin medverkan i dokusåpan ”Kungarna av Tylösand” som sändes på Kanal 5.

Familjen Lundell - Jocke Jonna

Foto: Linus Hallsenius / Dplay

Efter det har Joakim tillsammans med hustrun Jonna och vännen Danjal byggt upp ett stort antal följare i sociala medier via pranks och andra projekt, däribland ”Spökjakt” där inspiration bl.a hämtades från de paranormala utredarna LaxTon Ghost Sweden.

LaxTon Ghost Sweden

LaxTon Ghost Sweden (LaxTon) är Sveriges främsta paranormala utredningsteam (eller ”Spökjägare” som en del säger) och undersöker några av världens och Sveriges mest hemsökta hus, slott och andra platser.

Namnet härstammar från grundarna Niclas ”LAXen” Laaksonen och TONy Martinsson.

Spökjakt - LaxTon Ghost Sweden LTGS

Spökjakt med LaxTon Ghost Sweden

Sedan 2014 har LaxTon genomfört hundratals spökjakter, eller paranormala utredningar som de själva kallar det, varav ca 40 st finns publicerade på deras YouTube kanal. De använder främst teknisk utrustning för att undersöka och dokumentera paranormal aktivitet åt olika företag och andra uppdragsgivare.

Spökjakt med LaxTon Ghost Sweden

Kort efter att LaxTon drog igång sin YouTube kanal uppmärksammades de av bl.a  Aftonbladet som anlitade dem som experter i samband med Spökspecial, men även av företag i USA och Australien som ville köpa rättigheterna till deras videos. LaxTon har även frontat omslaget till ett av världens största paranormala magasin.

Spökjakt med Jocke & Jonna

Efter att LaxTon publicerat 15 st egna utredningar på YouTube blev de 2016 kontaktade av Jocke & Jonna som ville samarbeta för en egen, mer påkostad variant av konceptet. Projektet resulterade i en av Sveriges största Youtube succéer och belönades med ”Årets serie” och ”Årets video” på Guldtuben 2017.

LaxTon + Jocke & Jonna

Spökjakt på Dplay

Den 13 december är det dags för ännu en bearbetning av konceptet när Dplay har premiär för serien ”Spökjakt” där Joakim och Jonna samt vännen Danjal tillsammans med LaxTon Ghost Sweden och mediumet Andreas Östlund undersöker 6 av Europas mest omtalade hemsökta platser.

Medium Andreas Österlund

Andreas Österlund upptäckte sin mediala förmåga redan som barn, och påbörjade sitt mediala arbete vid 20-års åldern.

Idag arbetar Andreas Österlund heltid som medium och är känd från  TV-programmet ”Det Okända” på TV4 Play / Sjuan och ”Andarnas Makt” (TVNorge & Dplay). Mer info: Andreasosterlund.se

Medium Andreas Österlund

Hemsökta platser

Hemsökta platser som besöks är;

Loftus Hall – Irland

Loftus Hall är ett slott i Irland som härstammar från 1350. På den tiden ägdes det av Familjen Redmond och var allmänt känt som ”The Hall” eller ”Redmond Hall”. 1666 tog familjen Loftus över, därav namnet Loftus Hall. Legenden förtäljer att självaste djävulen ska ha varit på besök. Mer info: Loftushall.ie

Heilstätten – Tyskland

Heilstätten, eller ”Heilstätte Grabowsees” i Tyskland är ett sanatorium (historiskt sjukhus för tuberkulos patienter) från 1902, som senare blev sovjetiska militärsjukhus. Här berättas om en liten pojke spelar kula och en sjuksköterska som vägrar gå över till andra sidan.

Houska Castle – Tjeckien

Houska Castle är ett slott i Tjeckien som härstammar från 1300-talet. Houska Castle sägs vara byggt ovanpå en port till helvetet och att skrik kan höras från demoner. På andra våning sägs en vitklädd dam vandra omkring.

Athelhampton House – England

Athelhampton är ett hus i England som ursprungligen byggdes 1485 av familjen Martyn. Här ska tidigare ägare bl.a ha sett en grå dam som vandrat rakt genom väggarna samt skepnaden av en av deras personliga präster. Mer info: Athelhampton.com

The Ancient Ram Inn – England

Ancient Ram Inn är ett värdshus som byggdes 1145. Ancient Ram Inn sägs vara ett av världens mest hemsökta hus och det fick stängas 1968 eftersom inga gäster vågade sova kvar. Här hittas ”The Witch’s Room”, dvs ”häxans rum” som fått sitt namn efter en kvinna som brändes på bål på 1500-talet och sägs gå igen. Gäster ska även ha hört fotsteg, skramlande av dörrhandtag, skrapljud samt märkliga ljussken och föremål som flyttar sig.

Karostafängelset – Lettland

Karosta är ett lettiskt fängelse från början av 1900-talet. Karosta fängelset stängdes 1997 men fortfarande sägs vakter patrullera, celldörrar öppnas av sig själv, glödlampor skruvas ur av osynliga händer m.m.

En av de mest kända historierna från Karosta handlar om en ung kvinna som skulle besöka sin fästman som satt fängslad. När hon anlände var cellen tom och hon insåg att hennes älskade hunnit bli avrättad. I svår ångest hängde hon sig i cellen. Kvinnan sägs ses vandra runt i lokalerna. Mer info: Karostascietums.lv

Share2K