är tillagd i din varukorg!

Spökhistorier är alltid intressanta! Har du eller någon du känner varit med om någon paranormal händelse? Har spöken varit och hälsat på? Dela med dig av din bästa spökhistoria. Alla spökhistorier är med i vår tävling där månadens bästa bidrag belönas med en snygg LaxTon T-shirt ELLER (nyhet) ett presentkort till valfri LaxTon-föreläsning!

Var med och påverka beslutet genom att GILLA de bidrag du tycker är bäst och DELA så fler kan dela med sig av sina spökhistorier.

Skriv din spökhistoria i kommentarsfältet längst ner på sidan (Facebook-konto krävs).

Bästa Spökhistorierna

“Vinnaren för Juni presenteras inom kort.”

Du?Vinnare Juni -18

“Min hyresvärd Nils, 89 år gammal, avled den 21 Februari i år. Vi bodde i samma herrgård, och hade god kontakt med varann och jag och min sambo brukade alltid hjälpa honom med handla mat etc. Jag hittade honom död själv inne i huset och sedan dess kan jag inte få sinnesro, för han är verkligen kvar här. Det är jag 100 % säker på. Nu till det mest obehagliga saken som skett under dessa veckor sedan han omkom: Jag stod i köket och diskade, hade gjort rent diskbänken sedan tidigare, så det luktade fräscht och allt var prima. Plötsligt från ingenstans möts jag av exakt samma likdoft som Han hade när jag fann honom. Det var så oerhört påtagligt, så jag kunde inte längre stå kvar vid disken utan fick gå därifrån, men gråten i halsen och skräcken över att det skumma och hemska likdoften kom mot mig. Flera saker har skett dagligen för mig. Jag ser skepnader, hör ljud (trots att han del av huset står tomt nu, så hör jag alla ljud som kommer därifrån. Hans närvaro är så påtaglig att jag nu desperat försöker vända mig till några som vet hur jag skall kunna kommunicera med honom. Jag blir så stressad och fylld med ångest och det blir bara värre. Så hela min tillvaro de senaste månaderna är en spökroman snart.”

Ida Adieye EklundVinnare Maj -18

“Denna händelse som jag kommer berätta var i min förra lägenhet. Jag spelade i ljud på min dåvarande mp3 under en natt, när jag lyssnade om jag hade fångat något roligt så fick jag höra: Det var steg över golvet ända bort till andra sidan av rummet och att det var någon som öppnade ett skåp, låset på skåpet lät mera som det skulle vara ett gammalt lås med en ganska stor nyckel (som jag uppfattade det). Jag fick en bild av att det var en man med stövlar han bar även en slokhatt. Tyvärr så har jag inte kvar inspelningen.”

Liag JohanssonVinnare April -18

“Jag har varit med om otroligt mycket paranormala upplevelser många kusliga och några väldigt fina så jag väljer en fin upplevelse. Jag var mobbad som liten och kände inte direkt att jag kunde vända mig till någon. Jag gick ibland till ett berg och pratade med min mormor som var död, har aldrig träffat henne då hon dog innan jag föddes men jag pratade med henne av någon konstig anledning. En gång när jag gjorde det så la hon sin hand på min axel och sa "du ska inte bry dig om vad andra säger, du är fin som du är. Hälsa mamma att jag älskar henne". Det var första gången jag fick ett svar av henne vilket skärrade mig men jag gick hem och sa detta till mamma och allt mamma kunde få fram var "mormor är i himmelen". Det var en otroligt fin upplevelse som jag aldrig kommer att glömma.”

Caroline ÅrénVinnare Mars -18

“Dela med mig om en story nyss men måste bara berätta denna..
Detta var uppe på björntorpsvägen också,
När min mamma träffade en ny man så vart det värre hemma, ljus började tändas av sig själv, kranar sattes på osv.
Men en kväll när jag och mammas man Stefan gjorde pizza så hör jag ett duns ute i vardagsrummet det var en liten tavla som hade ramlat 2 meter (!!) snett ifrån där den satt.. Då tyckte Stefan att vi skulle leka lite så han tog en ahlgrens bil och slickade på botten och satte fast den på kanten av matbordet, och så sa han ”om det nu är någon här putta ner den här bilen ifall du vill”
Vi fortsatte med pizzan och så kom mamma hem ifrån Ica, och det första hon sa är ”varför ligger det en ahlgrens bil i hallen?” Både jag och Stefan kollar på bordet som är 5 meter (!!!) ifrån hallen och båda säger ”neeej du har flyttat på den” samtidigt!”

Clara RydstrandVinnare Feb -18

“Jag vill berätta något, som hände mig, en höstnatt - 08...
Samma år, i April, hade min Pappa plötsligt gått bort. Självklart var det en tung tid, och sista månaderna innan studenten, blev det inget pluggande, då det var mycket med begravning, urnsättning, och sorg, såklart.
Begravningen var fin, och sorgsen.
Jag kunde inte riktigt förstå varför jag, 19 år gammal, skulle behöva begrava min Pappa...
Även om jag visste vad det berodde på, en överdos...
Iaf, vi tog oss igenom begravningen, dikter lästes upp, och låtar spelades. Bland annat "Candel in the wind - Elton John"
Det gick en tid, och en höstkväll blev det ett väldigt oväder. Rent fruktansvärt!
Jag bodde hemma då, och var själv, så sprang runt i huset, i alla rum, och drog ut kontakter. Datorn, tv, cd-spelare, ja allt man drar ut.
Stormen lugnade sig, och det gick ett par dagar.
Jag var åter hemma själv, och skulle så vara, hela natten...
Jag gjorde iordning mig, gick och la mig, i mitt rum, nere i källaren, och somnade snabbt...
Mitt i natten vaknade jag till, med en konstig känsla i min mage...
Tittar mig sömnigt omkring, och hör sen någonting...
Det spelas musik, på stereon i mitt rum...
"Candel in the wind"
Sakta sätter jag mig upp, smyger bort till stereon för att stänga av, men fryser till...
Jag satte ju aldrig i sladden i väggen igen, efter ovädret...
Men låten spelar, klart och tydligt...

Detta är alltså HELT sant!”

Bella ClewåkerVinnare Feb -18

“Jag har redan delat en berättelse. Men måste få dela med mej av detta också ❤

I somras fick våran älskade familjemedlem somna in, en rottweiler med ett hjärta av guld.
Hon är så saknad, går nog inte en dag utan att vi tänker på henne och allt hon gav oss i sina 9 år.

Natten till i fredags sov jag hemma hos mina föräldrar i gästrummet.
Jag vaknade 02:14 och jag känner att jag är inte ensam i rummet och känner mej så iakttagen!
Jag vänder mej om i sängen o kollar ut i rummet. Där står hon, mitt på golvet. Jag ser henne med mina egna ögon!
Lady va hos mej, de sekundrarna jag såg henne kändes som flera minuter.

Att se henne, och faktiskt känna lugn o ro gjorde mej så glad. O saknaden gjorde sej ännu mer påtaglig! Jag tror att hon ville bli uppmärksammad för att känna att hon kunde gå vidare nu❤ För när hon försvann så slutade jag inte gråta på en timma. Jag tror att hon lämnade oss då, hon visade att hon mådde bra o de var vad hon behövde för att kunna få vila i frid..”

Johanna Liis TollessonVinnare Jan -18

“Det hela började när jag var 6 år gammal då jag och min bror var nyfikna på just spöken. I en förort som heter Salem och ligger strax utanför Södertälje, har det varit ett sjukhus som hette Söderby Sjukhus och lades ner för en massa år sedan och lämnade diverse bårvagnar, verktyg etc..

Vi bestämde oss för att gå till det nerlagda sjukhuset en kväll, eftersom flera i orten pratar om att det ska spöka där. Jag och min bror går dit, ser att en dörr är öppen och eftersom allt var bläcksvart så gick vi runt med ficklampa. Ju längre in vi kom, ju mer iakttagen kände vi oss, och när vi var på tredje våningen så hör vi en hög smäll. Självklart blir vi livrädda och springer hem så fort vi bara kan och pratar inte mer om detta.

Tiden går och allt är frid och fröjd tills efter någon vecka då jag vaknar mitt i natten och ser en äldre man med, tjaa hur ska jag förklara, han hade grå kostym och kritvitt hår och grå i ansiktet och stirrade på mig med ”arga blicken”. Jag springer då in till min mor och hon säger att det bara var en dröm och att jag ska lägga mig igen..

Nått halvår går innan jag vaknar upp med ”sömnparalys” där den arga mannen står vid dörröppningen och springer fram till min säng där jag inte kan röra mig alls, är som helt förlamad. Trodde verkligen jag skulle dö. Detta har jag återupplevt ca 15 gånger under flera års intervaller

Med åren händer det en massa märkliga saker runt om mig, smällar, viskningar, fotsteg, saker ramlar ner från bokhyllorna framför mig trots att jag är själv hemma. Men de mest obehagliga är att när jag var runt 24 år så hyrde jag nedre våningen hos min kusin som bor i villa. Kände direkt när jag kom in i huset att det kändes märkligt, men en natt när min kusin var och jobbade i Norge och jag var själv hemma och försökte somna, så hör jag att någon går ner för trappen med tunga fotsteg ner mot min dörr.. jag blir obehagligt påverkad och ser med mina ögon att dörrhandtaget långsamt går ner, och sedan släpps handtaget, följt av att det börjar smälla lite runt om på nedre våningen. Jag tar mitt täcke, springer ut och sover i bilen tills min kusin kom hem, vägrar sova själv sen dess och har alltid tänd lampa och TV:n på så att jag inte ska höra om nått mer oförklarligt skulle hända.. ”

Buckey LarssonVinnare Dec -17

“Vi skulle ha grillfest några stycken på ett ställe i skogen där det finns en slogbod och en grillplats. Detta ställe har varit en arbetsplats långt tillbaka i tiden och stod färdigt 1911 men en del byggnader är borta idag och några finns kvar en bit bort från grillplatsen där vi var. Det var mörkt och bara brasans ljus. Vi hade några stearinljus på bordet så lite ljus hade vi.

Min man säger "Tyst allihopa!" och vi tystar oss och lyssnar. Några ser att det kommer en gammal man i svart rock med hatt på en cykel ut från skogen och vi hör hur det skramlar från cykeln, men så försvinner han ur tomma intet och där han kom ifrån finns ingen cykelväg alls. Ingen såg direkt ansiktet då det var så mörkt men vi förstod att han var gammal med tanke på rocken o hatten.

Jag hade tagit bilder från den platsen innan och fångat en skepnad (en svart skugga) och den bilden la jag in i min dator så att mina nära vänner kunde se den, men efter någon dag så är bilden helt borta. Har letat o letat o sökt igenom min kamera men bilden är helt borta så det var lite lustigt.

Denna plats har en person tagit sitt liv på långt tillbaka i tiden (har vi fått höra) men frågan är om det var denne man som kom cyklandes och försvann? Vi besöker ofta platsen och nästa gång ska fler av oss ta bilder och hoppas få se nån skepnad i bild. Då ska jag skriva ut fort som attans ifall det försvinner som första bilden jag tog. Sena kvällar kan man känna obehag på platsen (kan ej beskriva mer än obehag).”

Titti SkarpVinnare Nov -17